Menu
Gildia Pióra na Patronite

koniec

Chyba już nadszedł czas..
Kiedy każde z nas..
Bardziej ja sam…
Skończył ze swoim pokojem bez klamek..
I wyszedł przez okno, które zawsze tam było..
I zostawił w nim to wszystko co opływa w ból..
Znienawidziłem Cię kochać, sam diabeł pogratulował mi..
Zdziwił się że wytrwałem tyle nocy i dni..
Tyle nieodwzajemnionych spojrzeń, głuchych słów..
Nie wysłanych listów, stosy kartek z wierszami..
W końcu zlitował się i zszedł na Ziemie..
Podszedł do mnie, spojrzał mi w oczy..
Spojrzałem i ja, nie czułem co to strach..
Posmutniał, wodząc wzrokiem gdzieś w dal..
Zamyślił się na krótko, po czym rzekł:
"Wiesz ,nie myślałem że jest piekło na ziemi..
Ze wiara nadziej.. i jak jej tam..
Miłość..
Mogą tak zabić w człowieku człowieka..
Odstaw to na półkę, niech pokryje ją kurz..
Postaw krzyżyk, nie klękaj już .."

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • wyspiarka

    27 May 2011, 08:18

    Nie powinnam się powtarzać, ale...pięknie piszesz!