Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczekiwanie

Chwyć mnie za rękę
ukochaj
ukonaj
utul do śniegu
przytul , po prostu weź mnie za rękę
Sale
Krzew śnieguliczki
nad nami unoszą się zbudzone świtaniem ptaki
rozchwiany, skłócony sejm obraduje w koronach lasu
krzak róży
wywewnętrznione piersi,
kręgi wody
śpiew wiatru
Najedzeni stalą kul,
rozszczepieni na atomy
obwiązani wokół drzew
barwne proporce tarcz
My, tlące się knoty bladotrupich świec
świeże relikwie nocnego balu
Luli luli laj ,szepcze z ponad nas Kasandra
wybite na niebie posłannictwo Hioba
Strzał.

1754 wyświetlenia
36 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!