Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila wolności

Chwila wolności

Dolina głęboka
Majestat gór przede mną
Zatrzymam wzrok na tym pięknie
Spojrzę niebo
Pełną piersią wciągnę powietrze
Jedna z niewielu chwil wolności
Nieskrępowanej niczym
Z dala od cywilizacji przeklętej
Wiatr rozczesuje włosy
Mówi historie nieznane
W dolinę zejdę wody z potoku zakosztować
Położyć się pod niebem
Zamknąć oczy
Usnąć w zgodzie z przyrodą
Precz czas
Precz kajdany cywilizacji
Tylko ta chwila
Pod nieba kawałkiem

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 856 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • luterin

    2 October 2012, 21:36

    Bo czasem wystarczy trawa pod policzkiem i nieba otulenie...i dobrze jest...najlepiej. Każdemu potrzebna taka chwila, pięknie ją opisałeś.

  • Gaia

    2 October 2012, 18:07

    Cudne uczucie, kiedy świat jest Twój, tak po prostu
    Fajnie wersy, aż chce się tam pobyć:)

  • czarna mamba

    2 October 2012, 13:10

    łołłłłłłl:)dzieki

  • słoneczniki

    2 October 2012, 12:28

    Bardzo ładny wiersz.

  • misiek45

    2 October 2012, 12:22

    Piękny wiersz i taki świeży -pozdrawiam serdecznie:)

    http://www.youtube.com/watch?v=bS32weNI9kY

    Video bS32weNI9kY
  • 2 October 2012, 12:21

    podzielam Twoje zdanie Xawier bardzo ładny wiersz
    'precz kajdany cywilizacji''... niech się stanie pozdrawiam