Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Jak migawka

chwila
mijaniem utrwala obrazy

czy jest słabością na taśmie czasu
czy też ukryta drzemie w niej siła
czułością światła film życia tworzy
z kadrów prawdziwych
i tych wyśnionych
- czasem zbyt czarnych
lub prześwietlonych

prawdziwe
wyśnione
sekwencje przeplatane
z Góry
do ostatniej chwili
- montowane

39 590 wyświetleń
253 teksty
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!