Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poranne przeNAJświty

chodź ze mną tam
o świcie
zaczynają się drobne przeczucia
najpierwsze widoki
dobre światło mam w oczach
i przebłyski miękkich zdarzeń

patrz ze mną tam
o świcie
widać najczulsze momenty
każdy osobno prześwituje naprawdę
ułożymy się w całość spokojnie
od początku

dojdź ze mną tam
o świcie
drżą nieśmiałe kolory
nabiorą wyrazu od ciepłych myśli
z wzajemnością
paletą wzruszeń nasycą aurę dnia

bądź ze mną tam
o świcie
zapachnie nam ulubiony bukiet
ośmieli najcichsze marzenia
wymkną się radośnie
wyczujemy ulotny rytm

zasłuchaj się ze mną tam
o świcie
melodie budzą się same
najmniejsza cząstka nam gra
koncertowo
wybrzmiewają z nas senne horyzonty

chodź ze mną tam
o świcie
zaczniemy się na dobre

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!