Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chodź pobiegniemy tam...

...
Chodź pobiegniemy tam
gdzie tylko niebo może krzyczeć...
przebijmy się przez kłamstwa
przebijmy się przez ciszę...

zanieśmy do gwiazd...
skrzydła ciężkich ramion
i piór nagości...
smutkiem powyrywane...

chodź pogubimy się...
wśród złotych traw i zieleni...
zaśnijmy szeptem w ciszy
zapomnimy wszystko i wszystko przemilczymy...

nie będzie nic tylko wiatr
zaszumi szmerem myśli
znajdziemy spokój... lepszy czas...
uśniemy spokojem w ciszy liści...
Anita Steciuk

15 424 wyświetlenia
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!