Menu
Gildia Pióra na Patronite

barykady

chodź nocy dziewczynko
jeszcze zdążymy przed świtem

strachu pajęcze ręce to nic

ubierz się w życie na nowo
tam widzisz przejść się da
w zmarzniętych stóp
dziwnym tańcu

chodź nocy dziewczynko
która
nazywasz się

- ja

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • fyrfle

    17 January 2014, 22:47

    Spójrz inaczej na noc, jest wolnością!

  • Gaia

    7 January 2014, 23:39

    Luterinku,
    nocna dziewczynko
    w słowach mieścisz całe niebo
    wzruszenia...
    :)

  • luterin

    7 January 2014, 20:11

    Jeśli kilka wersów moich zatrzymuje, zamyśla...miło mi.
    :)

  • onejka

    7 January 2014, 10:17

    pomysłowość metafor tak dotyka sensu...nocy dziewczynko !

    uwielbiam ...i tyle

  • Naja

    3 January 2014, 19:49

    Mocne wersy, zmyślają i zatrzymują...:-)