Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jedyny

Chociaż nie raz jego wady
większe niż zalety,
chociaż bardziej lubi zdrady
niż miłość swej kobiety.
Chociaż nigdy nie zrozumie
łez co stale płyną,
już nie ważne - chce czy umie,
słowa często giną.
Chociaż kocha, wciąż powtarza
nie jednej swej kobiecie,
stale słowa swe odtwarza,
jest jeden twój na świecie.

Jeden, co potrafi wiernie
oddać, co ma w sercu.
Jest przy tobie czynnie, biernie,
w lutym, maju, czerwcu.
Kocha niezależnie kiedy,
w każdą porę roku,
i w bogactwie, w czasie biedy
trzyma tobie kroku.
Choć zniechęca dawna miłość,
dawny chłopak, tamten rok,
uwierz jeszcze w serc zawiłość
i zmień serca swego mrok.
Jest na świecie jeden taki
co uwierzy, pragnie, chce,
i w wypełni w sercu braki,
i pokocha kiedyś cię.

5813 wyświetleń
53 teksty
3 obserwujących
  • taktojax

    20 December 2014, 05:38

    Potrafi kochać , tą jedną , jedyną
    i niekiedy pewne słowa nie przeminą
    Bo w tej całej zawiłości
    nie ma ścisłości
    Wystarczyła wiary odrobina
    dziś już tego się nie wspomina
    Że kocham dla niego wiele świadczy
    tylko trzeba chcieć - by tego uświadczyć