Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiesz wszystko zanim napiszę

chociaż nie ma cię już
prawie tak długo jak tu byłaś
nie ruszyłam stamtąd jeszcze
nie wyszłam nawet na zero

czas jest przereklamowany
z żadnej rany mnie nie wylizał
na siłę wyrównuję oddech
jakby nic się nie stało jednak

wciąż nie zagrzałam nigdzie kąta
za duża jestem na inkubator
twojego pieca w kuchni już nie ma
ani pomysłu jak nie marznąć latem

wstyd że się kręcę wokół siebie
i liczę na parasol czy taryfę ulgową
jakieś podszepty z twojej strony
żeby bezbłędnie przejść swoje

nie mam odwagi zapytać czy wiesz
ile zostało mi jeszcze kroków
ale po cichu patrzę w górę
gdzieś być musi przejście do przodu

czasem wracasz i mówisz to samo
że tylko wyjechałaś na dłużej
żeby nie pytać dlaczego
wszystko ma być jasne w końcu

pożegnania są na zawsze
a my nie skończyłyśmy jeszcze
napiszę do ciebie znów może
biedronkę z kawałkiem chleba przyślesz

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
  • kati75

    28 May 2020, 07:00

    ładne takie ciepłe;-)