Menu
Gildia Pióra na Patronite

JESIENNA DZIEWCZYNA

Chociaż jest szaro i deszcz zacina,
To uśmiechnięta idzie dziewczyna.
I choć jesiennie jest dookoła,
Ona pogodna, lekka, wesoła.

Spotkała szczęście, gdzieś na zakręcie,
Jak za magicznej różdżki dotknięciem.
Deszcz ją przemoczył i wiatr owiewa,
A ona idzie i cicho śpiewa.

Uśmiechów wielu jedna przyczyna,
Pewna jesienna piękna dziewczyna.
Choć przemoczona i ciut zziębnięta
To w swoim szczęściu taka ponętna.

/Joanna/

63 526 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    21 September 2011, 00:08

    Dziękuję Julko, dziękuję Ewelino.
    Tak, jak napisał Piotr: "Już niebawem będzie dużo kolorów, to i radość jakaś przyjdzie większa."
    Żeby jeszcze zechciało nie być tak zimno...
    Pozdrawiam Wszystkich.

  • Elizabetta

    19 September 2011, 20:49

    kocham jesień, jestem szurnięta trochę z tego powodu:) ale co tam i kocham ten wiersz!:))

  • Julka 10

    10 September 2011, 00:24

    Jak spotkała swoje szczeście...na zakręcie, to nawet w mroźną zimę będzie radosna i...uśmiechnięta, a co tam ...deszcz :):)

  • Nutka67

    9 September 2011, 21:28

    Bardzo dziękuję. Chociaż w kalendarzu jeszcze lato, to wczoraj jesienią już mocno pachniało.

  • finezja

    9 September 2011, 21:02

    Aż się cieplej zrobiło na tym już powoli jesiennym, chłodnym świecie:). Śliczny, lekki wiersz. Pozdrawiam:)

  • marka

    9 September 2011, 09:57

    W wyobraźni maluje się obraz tej jesiennej dziewczyny.
    Zakończenie zaskakuje.
    W ogóle, to widać pluchę, liście przykrywające alejkę w parku.
    Już niebawem będzie dużo kolorów, to i radość jakaś przyjdzie większa.
    Pozdrawiam Joasiu i do następnego wiersza.
    marka