Menu
Gildia Pióra na Patronite

taniec na linie

choćby dano nam jeszcze
tysiące dni i nocy
nie będziemy już nigdy
dziedzicami słońca

nie ocalimy gwiazd
spadających w oczach

a jednak
możemy się dzielić
chwilą jak opłatkiem
i z rąk do rąk podawać
nadzieję odebraną od ust

zanim nas świt poprosi
do białego walca

https://www.youtube.com/watch?v=warxc_IMEQc

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Thebestkasiaa

    27 July 2016, 19:11

    Mądra treść i całość ze smakiem :)
    Pozdrawiam serdecznie giulietka

  • Adnachiel

    27 July 2016, 11:35

    W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak tylko poprosić do tańca Autorkę :)
    Bardzo podoba mi się gra słów, tego co nieuniknione a jednak ocalone w nas.
    I ta nadzieja, podawana z rąk do rąk.
    Jak mawiał mój przyjaciel, przeczytaj na głos i posłuchaj jak pięknie brzmi.
    Miłego dnia, tzn światowych dni :)

  • marka

    26 July 2016, 16:08

    Piękna byłaby piosenka

  • 26 July 2016, 15:51

    Albo jeszcze to przemyślę, w końcu nie można podejmować tak pochopnych decyzji. ;)
    Wzajemnie. :))

  • giulietka

    26 July 2016, 09:34

    Tego się właśnie obawiałam, Art;)
    Miłego dnia!

  • 25 July 2016, 19:39

    Madź, to miłe, nie lękaj się, nie wykorzystam tych słów, albowiem nie wiesz, co czynisz. :D
    Miłego wieczorku. :))

  • giulietka

    25 July 2016, 07:09

    Rey, rozumiem, tym bardziej dziękuję za wpis.

    Art., z Tobą poszłabym w tango nawet w ciemno!;)

    Dziękuję, Mill, buziak:*

  • mill

    23 July 2016, 19:27

    ...cudny Madziu :*...

  • 23 July 2016, 15:29

    Tango na linie... trudne.
    A gdyby słońce się zbuntowało zamawiam następny - rumbę przy świetle gwiazd.
    Dopiero wtedy zobaczysz, że nie ma... liny. ;)
    Pozdrawiam. :))