Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chciałeś chronić.
Tylko nie wyszło;
Cóż, nie tędy droga.

Miałam wszystko, co chciałam.
Robiłam co chciałam, jadłam i piłam co chciałam…
Świat był „piękny i kolorowy”…
Krzywdzące złudzenie krzywego Zwierciadła.

Nie wiedziałam nawet, że Czas przemija,
Będąc przy Tobie.
Nie wiedziałam, że można odejść bezpowrotnie…
Wirował mój obraz tak cudownie, trochę wolniej niż kręci się Ziemia.

A teraz?
Noc, Noc… Ale nie ta piękna, pełna Gwiazd.
Wszędzie Mrok, nie ma nawet Cieni…
Odszedłeś.

Pamięć wciąż żywa.
Ale Serce otulił całun Śmierci.
Na katafalku składam, to co zostało z mojego Życia.

11 899 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!