Menu
Gildia Pióra na Patronite

walka

chciałbyś wygrać
sen spędza niedosyt z bezsilnej powieki
z beztroskich marzeń
śmieją się niezłomne krople potu
a ty pijesz słodycz
w szklance zapomnienia
i wzrok kierujesz
do przodu

ponad głowami
chylą się sztandary
duma rozpiera medale na piersiach
co to jest człowiek
co w nim budzi walkę
do bólu w oczach
w drodze
do pierwszeństwa

zachwyt milionów
czy milion zachwytów
zaciska zęby w gonitwie do celu
powiedz mi walko
czym dla ciebie podium
kroplą na bieżni
czy radością
wielu

życie to walka i zwycięstwo

43 932 wyświetlenia
511 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!