Menu
Gildia Pióra na Patronite

List

Chciałbym powiedzieć
Co, jak i dlaczego
Pokazać kawałki
Rozrzucone po Świecie
Te dobre
I te stłuczone
Jak bańki choinkowe
W nieudaną Wigilię
Chciałby zapytać
O pomarańcze i wiśnie
O przepis na tamto danie
O nieokreślony smutek
W kącikach oczu
Które powoli się zamykają.
A milczę
Puszczając Bolero.

4467 wyświetleń
40 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!