Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Stróżu Mój

Chciałbym się usunąć z tego świata
Lecz mam Ciebie
-jedyne co do mnie tutaj pasuje

Nie ma aniołów tej nocy
Milczą
Nie otulają nawet snem
Choćby zimnym i drżącym
Byleby na chwilę zapomnieć
Nie myśleć

Patrzą skądś tam
Znieczulone
Dlaczego mnie opuściły?

To nieludzkie
Nieanielskie
Przecież poczułbym anioła na sobie

81 793 wyświetlenia
826 tekstów
102 obserwujących