Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chciałam napisać dziś wiersz...

Chciałam napisać dziś wiersz,
tak dla odmiany o czymś konkretnym
i ważnym

i nadać słowom rytm,
by nikt łez nie trwonił
nad złamanymi sylabami

Miało być o czymś,
składać miałam strofy
o pierwszym uśmiechu

Miała być głębia i treść,
z liter chciałam utworzyć
niebieskie oczy twe

Chciałam napisać dziś wiersz,
a wyszedł mi potok słów
nieważny – niepiękny - niegładki

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!