Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chciałam ciebie na wyłączność

Chciałam mieć ciebie na wyłączność.
Jak zapach ulubionych perfum.
Ale trzymałam cię zbyt mocno.
I wypaliłam dziurę w sercu.

Nie ma cię dla mnie i nie było.
Pragnieniem stworzyłam twój obraz.
I wykarmiłam twoją miłość,
której smaku nigdy nie poznasz.

Chciałam zatrzymać sobie ciebie,
jak szczenię porzucone w rowie...
Zapomniałam jednak, ty nie wiesz,
że już nie zakocham się w Tobie...

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • nicola-57

    26 July 2015, 17:56

    wbrew pozorom, ostatni wers brzmi optymistycznie...

  • Alfa Centauri

    26 July 2015, 17:39

    Dziękuję Tomku.
    Dziękuję Cris.
    :)

  • Cris

    26 July 2015, 17:33

    tak, ładny wiersz.
    :)