Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chciałabym...

Chciałabym Cię zabrać w moich marzeń strony.
Byś mógł ujrzeć tam czego tutaj mało.
Gdzie się ścielą łąki jak dywany perskie.
Dusza się zachłyśnie w sercu by zadrżało.

Chciałabym pokazać rój barwnych motyli.
Stada dzikich koni pędzących polami
albo... złote ścieżki z piasku usypane.
Pasy barwnej tęczy wznoszącej nad nami.

Poprowadzić dalej w głąb gdzie stare dęby
wznosząc swe dorodne ramiona zielone
tworzą pod sklepieniem nieba błękitnego
niezwykłą jak ono... rozległą koronę.

Pokazałabym Ci... inny całkiem świat.
Gdzie kwitną na przemian maki z bławatkami.
Gdzie jest wiele dobra a... niewiele zła
a miłość jak miód spija się dzbanami.

55 181 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    30 May 2014, 00:15

    Dziękuję i pozdrawiam:)

  • RoxyRox

    29 May 2014, 16:09

    Gdybym znała takie miejsce, chciałabym je pokazywać wszystkim :)
    Gdybym pisała takie wiersze- zrobiłabym to samo ;)

  • Malusia_035

    29 May 2014, 11:59

    Bardzo Mi się Podoba lekki i zwiewny :))

    Pozdrawiam Agnieszko :))

  • 29 May 2014, 11:38

    Bardzo przyjemnie czyta się ten wiersz:-)

  • dana1596

    29 May 2014, 10:32

    A po bokach tej cudnej drogi
    w kolory tęczy mogę wsunąć nogi
    czerwień maków i granat kąkolu
    widzę w każdym polskim polu.

    Piękny...w tym zimnym i deszczowym dniu aż miło poczytać:)
    Pozdrawiam ciepło

  • Seneka 18

    29 May 2014, 07:09

    Każdy niemal wers to obraz piękna... wystarczy przeczytać i zamknąć oczy... wszystko staje się na wyciągnięcie ręki... nawet zapachy można poczuć jeśli ma się wrażliwą duszę...
    Przepięknie malujesz pragnienia, pielęgnujesz to co w duszy najważniejsze...