Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bystrzyca Kłodzka kwiecień 2019r

Chcesz zobaczyć jak czas
dmucha zakatarzony nos
w znoszonej marynarki rękaw
- ? -
To jedź do Bystrzycy Kłodzkiej

Tam przed starym domem
zawieszony w pustce
siedzi Cygan
na starym krześle
a dym z papierosa
wędzi mu brunatne paznokcie

Tam taksówkarz
przyhamuje przy tobie
i ostrzeże przed złodziejstwem
ale w sklepie kolonialnym
podają najlepszą kawę na świecie

Tam w Rynku cisza
i fontanna radości
tu każdy mierzy cię spod byka
boś obcy...

128 114 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!