Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie

Chcę być kimś, kim jestem.
Chcę słuchać swojego serca.
Chcę kierować się emocjami.

Co dnia wyciągam swój miecz.
Maluję dłońmi swą tarczę.
Idę na pole bitwy.
Niszczę nieistniejącą maskę.

Moim największym wrogiem jest życie.
Próbuje zachwiać moje wartości.
Nie uda się.
Stawiam na wygraną.
Dobro szczytem wszystkich mądrości.

Chcę być dobra.
Chcę być kimś, kim jestem.
Chcę słuchać swojego serca.
Chcę kierować się emocjami.

Ty nie widzisz tego jak walczę.
Jestem detektywem skrytym pod płaszczem.
Chowam w nim tylko tyle.
Ile znaczą dla mnie wszystkie chwile.

Nie poddam się łatwo, patrzę.
Czytam, przenoszę się w świat wyobrażeń.
Podróżuję, potrafię, rozumiem.
Robię tylko to, co kocham i czuję.

Chcę żyć swoimi marzeniami.
Chcę być dobra.
Chcę być kimś, kim jestem.
Chcę słuchać swojego serca.
Chcę kierować się emocjami.

Mam przy sobie czyste serca ludzi.
Chronię ich wyciągając swą tarczę.
Mój nieskończony miecz nie obroni.
Odwróconych, nienawiścią skażonych.

Ludzie nigdy nie są źli sami z siebie.
Po prostu potrzebują odwagi.
Może byli silni zbyt długo.
Nie pozwolę życiu ich zabić.

Chcę by zło przegrało.
Chcę żyć swoimi marzeniami.
Chcę być dobra.
Chcę być kimś, kim jestem.
Chcę słuchać swojego serca.
Chcę kierować się emocjami.

540 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
  • 28 November 2017, 09:47

    Ja ostanio tylko emocjami głównie i jestem rozstrzaskana