Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ku pamięci...

Charków...Miednoje...Ostaszków...
Kalinin...Starobielsk...i Smoleńsk
gdzie Katyński rośnie las...
dla żołnierza polskiego zatrzymał się czas.

Wśród drzew ścieżka ukryta...zawiła...
tam Matko Ojczyzno-ogromna mogiła...
w niej skrępowane ciała ukryli
kiedy zdradziecką kulą zabili...

Więc nie płacz,nie szlochaj...
noś w sercu i kochaj...
otrzyj łzy matko i nie zapominaj...
niech świat słowom Twym uwierzy...

że tam..wśród brzóz..tysiące żołnierzy
z orzełkiem polskim przy sercu leży...
agniecha1383

55 170 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    23 September 2011, 21:07

    dziękuję...długo zabierałam się za ten wiersz..tak trudno mi było dobrać odpowiednie słowa..ten temat dotyczy również mojej rodziny..jeszcze raz dzięki za pocieszenie że jednak coś dobrego skleciłam...

  • Seneka 18

    23 September 2011, 18:56

    Wielki ukłon w Twoją stronę za ten wiersz...
    Jestem bardzo związany emocjonalnie z tym co się tam stało...