Menu
Gildia Pióra na Patronite

C Z Y ? ? ?

C Z Y ? ? ?

Czy
spacerowałeś kiedyś w chmurach?
Czy
kochałeś kiedyś mimo wad?
Czy
zrobiłeś kiedyś coś głupiego?
Czy
mówiłeś kiedyś głośno, gdy miałeś być cicho?
Czy
zdradziłeś kiedyś jakąś tajemnicę?
Czy
przeszedłes kiedyś na czerwonym świetle ulicę?
Czy
zwracali Ci inni uwagę?
Czy
ktoś zaprosił Cię kiedyś na kawę?
Czy
używałeś kiedyś wyrazów brzydkich?
Czy
przeszedłeś z kimś szybko na "TY"?
Czy
robiłeś coś z czego byłeś dumny?
Czy
ktoś pytał się czy jesteś durny?
Czy
wracałeś kiedyś w nocy zamiast w dzień?
Czy
widziałeś kiedyś swój cień?
Czy
byłeś kiedyś na wagarach?
Czy
kochałeś dwie osoby naraz?
Czy
mówiłeś komuś,że go kochasz?
Czy
zdarzało się że mimo szczęścia - szlochasz?
Czy
myślałeś nad czymś długo " o co w tym chodzi?"
Czy
cieszyłeś się bardzo z czyiś narodzin?

Tak!?!
To dlaczego dzisiaj o tym nie pamiętasz?
Teraz szczególnie, gdy są swięta?
Dlaczego dzisiaj jesteś taki smutny?
Dlaczego nie umiesz być dziś wesoły?
Przecież są powody dla których możesz przecież
możesz się cieszyć prawdziwie - życiem!!!

Bo masz dwie nogi, ręce, potrafisz myśleć
czegoż od życia chcieć więcej???

Czy już wiesz co w trawie piszczy?
Żyj - zamiast szukać szczęścia wśród zgliszczy.

http://www.youtube.com/watch?v=NjvjC6Q5wYg

W E S O Ł Y C H Ś W I Ą T :)

31 494 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
  • słoneczniki

    25 December 2013, 16:44

    Przyciąga w swej inności...

  • M44G

    25 December 2013, 12:35

    Na wszystkie pytania odpowiadam Stanowczym i Zdecydowanym TAK. reszta wiersza do mnie pasuje. Wesołych Świąt.