Menu
Gildia Pióra na Patronite

GRUDZIEŃ

Był wielki las i czas srogich zim
Paradoksów kraina
Ludzie lasu pracowali ciężko
Zwalając stare drzewa i sadząc młody las
Ze siostrą mieliśmy za złe strajkującym
Naszą gehennę gdy pilnie
Musieliśmy do Poznania
A potem szwagier pilarz powiedział
Że lenie nieudaczniki i cwaniaki idą do Solidarności
Tatuś czytał Kapitał i Biblię
Tylko mama konsekwentnie kręciła potencjometrem
Trzaskały Wolna Europa
Głos Ameryki BBC
Zdania na temat "Wujka"
Do końca będą już podzielone
Kto atakował a kto się bronił
Jeszcze trzy lata temu
Ksiądz nie chciał chować
Na katolickim cmentarzu
Katowickich zomowców
A oni byli sobie wierni
I kazali sobie wyryć w granicie
Że ostatnia taka armia
Od czasów husarii

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • 14 December 2018, 22:01

    Ciekawy tekst.
    Pozdrawiam. :)