Menu
Gildia Pióra na Patronite

Było ich dwóch (...)

Było ich dwóch,
Jeden, tak inny od drugiego

Jeden miał, wszystko
A drugi nic z tego.

Jeden był samotny
Drugi miał kobietę.

Jeden był bogaczem
Drugi klepał biedę.

Jeden lubił się bawić
Drugi wolał spokój .

Jeden miał mieszkanie
Drugi kosz przy bloku.

Jeden zajadał przysmaki
Drugi ciągle pości.

Jeden wyprawiał bale
Drugi nie przyjmował gości.

Jeden nosił łachmany
A ten drugi skórę.

Jeden miał.. z górki,
A drugi.. pod górę.

5430 wyświetleń
60 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!