Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

byliśmy zbyt młodzi
by wiedzieć
co trzymamy
w naszych dłoniach

byliśmy zbyt naiwni
by zrozumieć
jaką podłość może
ofiarować los

byliśmy marionetkami
w rękach
przeznaczenia
rzuconymi na pożarcie
porażce
z miłością
plątającą nam się
między nogami

a los
pociągał za sznurki
i śmiał się
patrząc
jak rozpadamy się
na kawałki
w swoich
ramionach

4848 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • No_One_

    16 October 2012, 14:14


    Umiesz.
    Przecież wiesz.

  • katjaa

    6 October 2012, 20:14

    piękny..

  • Sheldonia

    6 October 2012, 19:07

    Dziękuję, M.
    Tobie Xavierze również.

  • giulietka

    6 October 2012, 19:05

    Wcale nie, każdy ma jakieś rysy na sercu, w każdym bądź razie mi jest niezmiernie miło czytać takie wiersze...

  • Sheldonia

    6 October 2012, 19:03

    Dziękuję, że zajrzałaś. I chciałabym napisać, że mi miło, że jest Ci bliski, ale biorąc uwagę o czym jest, to byłoby chyba nie na miejscu.
    Pozdrawiam.

  • giulietka

    6 October 2012, 19:00

    Taki bliski mi Twój wiersz i tyle budzi wspomnień...