Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienia z podróży

Teksty z obrazami - Wspomnienia z podróży - exsilentio
Wspomnienia z podróży - exsilentio

Byłem już na księżycu,
Po ciemnej stronie,
Tak wiele czarnych lamp tam płonie,
Nikt by ich nie zliczył.

Chciałem przejść przez Drogę Mleczną
Stare karły, młode gwiazdy.
Czy nie o tym marzy każdy?
A Seszele przy tym bledną.

Wystarczyło mi stóp na tyle,
Żeby zgubić świat
W ciągu pięćdziesięciu lat
Przez jedną chwilę.

Teraz znów na małej Ziemi.
Plecy gniotą czułą łąkę,
Swarovskiego świateł kąpiel
Podziwiając spod jesieni.

Snem smakuję dżem na chlebie,
Nie stać mnie na wódkę.
Życie takie krótkie.
Kiedy znów wyruszę - nie wiem.
Nie chce mi się już bez Ciebie.

Quid Quidem

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
  • solange1969

    7 November 2022, 19:34

    Fantastyczny wiersz...i klimat :)pozdrawiam serdecznie

  • giulietka

    7 November 2022, 11:26

    Sypiesz słowami jak z rękawa, a każde mieni się barwnie, Svarowsky przy tym blednie, a księżyc choć blady z natury niejednego potrafi olśnić, mnie na pewno, to zupełnie jak Ty! A że lubię błysnąć, będę tu zaglądać często!
    Pozdrawiam serdecznie;)