Menu
Gildia Pióra na Patronite

Byłam...

Byłam poezją, sennym marzeniem ,
a dziś w twoich oczach pozostałam tylko zapomnieniem.
Przykrywasz mnie łzami
i wspomnieniami jak to było między nami.
Pragnę powrócić
i na nowo miłości się nauczyć
lecz próżne są moje chęci i słowa
bo twoja dusza już inną uczy miłości od nowa .
A ja niczym pustka nikomu nie znana
pozostałam sama cierpieniem zalana.

16 605 wyświetleń
131 tekstów
10 obserwujących
  • Seneka 18

    14 November 2010, 16:10

    Pięknem tego wiersza jest tęsknota i smutek...
    Podoba mi się.