Menu
Gildia Pióra na Patronite

Była rozłąka między nami

Była rozłąka między nami
trwała dzień może rok
więcej niż tysiąc chwil.

Wypalona łąka
rozkwitła kwiatami spotkania
wśród kolczastych słów
pogryzionych ust.

Była rozłąka między nami
i już jej nie ma
na różach warg krople krwi
mienią się płatkami gestów
szeptów do sypialni nieba.

Może było jej potrzeba.

11 806 wyświetleń
81 tekstów
4 obserwujących
  • misiek45

    7 January 2013, 23:42

    Nostalgiczny wiersz ,ma jednak swój urok,czasem dłuższe rozstania powodują że dopiero wtedy wiemy czego tak naprawdę chcemy a powroty potęgują uczucie-pozdrawiam na dobranoc:)