Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 19 May 2021

Była nieodgadniona...

...a ja byłem dla niej odkrywcą
nieznanych lądów, bezludnych wysp, zatopionych statków...

byłem poszukiwaczem dla niej pereł,
koralowych raf
i zjawiskowych porostów...

chciałem dla niej odkrywać,
ofiarowywać,
na dłoń składać skarby tego świata...

tylko, że w tym wszystkim
zapomniałem...

dla niej być...

Z cyklu magia i dotyk...

190 741 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących