Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mała owieczka

Była małą owieczką

która chciała wyjść przed szereg
lecz miała mnóstwo rozterek
czy to wypada
czy to nie jaka zniewaga
tak się wyróżniać w tłumie
gdzie każdy swe miejsce zajmuje

Była małą owieczką

która jedną z wielu nie chciała być
by móc o możliwościch na jawie śnić
by stać się marzeń wybawicielem
nowych wyzwań przyjacielem

Była małą owieczką

która chciała poznać wilka
i innych zagrożeń kilka
by sama stawić czoło tarapatom
i do szczęścia rozpocząć maraton

Była małą owieczką w stadzie
w tej bezbarwnej gromadzie
co w obawie przed osądami
i strachem przd cudzymi słowami
szła dalej w owczym pędzie
pozostawiając marzenia na zakręcie

12 300 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!