Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taki Dzień

Burzliwy dzień
cieni deszczowych
mówiących to co złe
tuląc szepty
naiwności czasu .
Widząc to co
chcesz zdradą
siostrzanej miłości
otulona pieśnią
pijaną w narkotycznym
uniesieniu krwi.
Sącząc zdrady
bliźniaczej duszy smak
zjadliwego serca
dawno upadłego
w samotności
pozostawionego krusząc
życia mroku czas.
Koniuszkami palców
dotykasz ostatnią
cząstkę upadłego
zapomnienia ...

Z cyklu było sobie życie ...

http://www.youtube.com/watch?v=5cY0-IPxNnA

52 545 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    21 July 2012, 23:22

    Dziękuje Julio ...

  • Julka 10

    20 July 2012, 19:27

    "..Koniuszkami palców
    dotykasz ostatnią
    cząstkę upadłego
    zapomnienia ..."

    I chyba te słowa w Twoim wierszu najbardziej mnie..dotykają...

    Chociaż smutno to....pięknie....:)

    pozdrawiam serdecznie...