Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chcę być

Budzi się życie
Rozbrzmiewa zieleń
Różowieją usta
Przyglądam się twoim dłoniom

Mijają lata
Spadają liście
Dojrzewają owoce
Przekwitają marzenia

U drzwi nasza jesień
Pachnie tęsknotą
Wzrusza miłoscią
Wiatr przemijania milknie

My na ławce
W albumie naszych dzieci
Przeglądam się w oczach
Dla których zaistniałem

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
  • Victoria Angel

    19 October 2022, 16:11

    Ja to się starości boję. :-( Ona kojarzy mi się z końcem.

  • 18 September 2019, 16:20

    Dziękuję Wam za "poparcie".
    Lubie wiedzieć, że ktoś czyta to, co próbuję przekazać, pisząc.