Menu
Gildia Pióra na Patronite

unaczynianie

brwią policzek wcisnąć w gardło rzęsami
powieki zawinąć w laurkę

oknom zasłonić oczy firankom
odciąć frędzle języków

ciszę naszkicować
świeżą

krwią spłynąć
po lustrze

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Papillondenuit

    27 August 2012, 22:32

    może nie
    morze martwe

  • Papillondenuit

    15 June 2012, 14:32

    dwie ostatnie
    mogłyby być wszystkim

  • danioł

    7 June 2012, 09:44

    powieki naciąga się na kolana
    a puentą mógłby być wers 5
    dwa ostatnie zdają mi się być 'nietakie' w swej 'takości'

  • Papillondenuit

    4 June 2012, 21:44

    ja również pozdrawiam Was
    dziękuję za zatrzymanie się

  • giulietka

    3 June 2012, 19:55

    Pewną ręką szkicujesz tę ciszę.
    Podoba mi się to, że jej nie dopieszczasz.

    Pozdrawiam, Marie.