Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś ci powiem

Brak słów.
Tylko ciche bicie serca,
przyspieszony rytm
zapowiada burzę.

Pamięć jest.
Jest najlepszą przechowalnią
poczynionych najstaranniej
subtelnych gestów.

Twój dotyk.
Trzymam go w ciemnych
zakamarkach chorego
tęsknotą umysłu.

Dłonie rozbite
o kant policzka
wyznaczają trasę
wędrówki wspomnień.

I tak cię mam.
I nie mam jednocześnie.
I brak mi ciebie.
I nadmiar.

Kiedyś.
Kiedyś ci powiem
jak bardzo lgnie
do ciebie moje serce.

16 796 wyświetleń
130 tekstów
30 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!