Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bose klucze ptaków...

...

Bose klucze ptaków nad moim domem...
uciekają od jesieni
zawieszona na smykach cisza
wiatrem sennie w mgłach dzwoni...
porankiem
świtem
subtelnością chwil utraconych
melodii zasłuchaniem
dywan liści się ścieli
delikatnymi barwami...
gałęzie dotykiem rysują niebo
wiatru wstęgami
wraz z kropli deszczem
liście opadają serpentynami
jak nie otwarte listy
sercem zapisane... Anita Steciuk

15 424 wyświetlenia
173 teksty
6 obserwujących
  • Cris

    8 November 2020, 15:54

    z podobaniem ...
    :)