Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pomiędzy życiem

Bo moja swoboda niewolą
zwarta pomiędzy palcami
drga spełnieniem

A ono o próg
może dwa, albo jeden

Ten gest otwartej dłoni
wschłuchuję ciszą mrugnięcia
krwią krążę

żyj

164 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących
  • Gaia

    25 October 2012, 08:26

    Haha ... zabawa trwa. Ładnie Ci nawet wychodzi. Ta przeróbka. A ileż śmieciofiszek ;D Gratuluję pracowitości. Nie wiedziałam, że moje wiersze mogą stać się aż takim źródłem inspiracji. Dla niektórych uparcie oczekujących opowiedzenia się w walce o nic. A może nie o nic? Któż to wie .....
    Dla przypomnienia wstawiłam źródło inspiracji. Skoro aż tak się podobało... ;D

    Tylko jeden

    Bo moja wolność jest dziwna
    Ta pomiędzy ramionami
    Uparta pragnieniem

    A ono o krok
    Tylko jeden

    Ten krok na wysunięcie buta
    Wymierzam kątem oka
    Sekundą drgam

    Oddychaj...

  • Efemeryda60

    25 October 2012, 01:29

    "Nie na tym polega wolność, aby nie być wcale."

    Piękny wiersz.