Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życiowe wypadki

bolało gdy spadliśmy z nieba
bolało gdy dobiliśmy ziemi
boli gdy po niej stąpamy
bo ból to droga do życia

roztropnie chowamy go w sobie
przewrotnie sprawdzamy swe schowki
odwrotnie tańczymy na skraju
istotnie liczymy złe kroki

spadniemy na beton miłości
zbijemy kielichy goryczy
znajdziemy swój wyraz w rozpaczy
zginiemy, nikt nas nie policzy

Nie da się żyć bez wypadków.
Razem
Osobno
Na pewno

2404 wyświetlenia
30 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!