Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 27 September 2021

dlatego że cię kocham człowieku

boję się wierszy pozbawionych człowieka
gdzie dominują motywy roślinne i zwierzęce
odgłosy szarpią przez sen co jeśli
raj okaże się wystarczająco boski
bez tych dwojga

jak twoje ostatnie wiersze
powstrzymują się z bólu od życia
dopóki znów nie napiszesz prawdy
że nam się zdarzyło najbardziej
kochać po niedowierzanie człowieka

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
  • piórem2

    25 September 2021, 19:01

    Ciężko się pisze wiersze przyrodnicze podczas gdy serce drży z tęsknoty i braku zrozumienia.