Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bóg

Bóg
Ojciec Stworzyciel
świat ofiarował.
mocą stwórczą się podzielił.
Płótno, pędzle przygotował.
Bóg
Matka Rodzicielka
światu wydała
zlepek umysłu, ducha i ciała.
Bóg
wolność nadana stworzeniu
nadaje
sens wszechistnieniu.

24 323 wyświetlenia
328 tekstów
70 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!