Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczęście moje

Bo szczęście jakie mi dajesz
Kochany mój
Rozsadza mi duszę i sprawia ból
Ból bardzo przyjemny i nie do opisania...
Ból nie równy bólowi w czasie rozstania

Nam to nie grozi Szczęście ty moje

Teraz góry mogę przenosić
Tyle dajesz mi sił
Do nieba się wznosić
Wdychając niebiański pył

Szukałam Cię tak daleko
A byłeś tak blisko
Na wyciągnięcie ręki
Gdzie sięgnie wzrok

Niebawem powiemy słowa przysięgi
Dyktowane nam z Bożej księgi
Z serc naszych zakochanych
W dalekiej przyszłości razem pochowanych

8462 wyświetlenia
73 teksty
8 obserwujących
  • Odchłań

    15 May 2013, 22:57

    dziękuję :)

  • krysta

    15 May 2013, 19:22

    bardzo ładny wiersz :)

  • misiek45

    15 May 2013, 19:08

    Piękny wiersz emanuje z niego radośc i miłośc,wspaniale zapowiadająca się puenta w ostatniej zwrotce,gratulacje-pozdrawiam milutko :))