Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

bezimienny

bo nigdy nie lubiłem pytać
czy i ja mógłbym być
twoim słońcem
choćby na jeden krótki obrót

sama także nie poszukiwałaś
mojego wzburzonego spojrzenia
kiedy porywał cię inny
wiatr

pamiętam tylko dłoń
którą wskazałaś jeszcze odleglejsze gwiazdy
mówiąc
że mogę mieć wszystkie

póki nie spadną.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • Lacrimas

    2 December 2013, 16:53

    bardzo czy dobrze?

    cisza jest zbyt wąska
    by nie wyłuskać jej
    choćby z jednego

  • No_One_

    1 December 2013, 22:11


    Bardzo dobrze piszesz, chłopaku.

  • Lacrimas

    27 November 2013, 22:26

    dobrze ujęte

    krzyk je wyważa
    albo stawia mur

    i tylko duch
    przechodzi dalej
    nie wbrew

  • Gaia

    27 November 2013, 20:30

    czasem szept
    siłą wyrazu zamyka dzwi
    a czasem otwiera

  • giulietka

    24 November 2013, 22:46

    Mnie wkradł się do wnętrza.