Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bo ja jestem

Bo ja jestem
bo ja jestem tylko piórem
sam dla siebie jestem
jak ten papier

łączy nas tylko tusz

ale łączy nas
coś więcej
bo razem jesteśmy
dla siebie

i nie istniałbym
bez papieru
i nie istniałbym
bez tuszu
gdyż sensem naszym jest
istnieć razem

tak człowiek nie istniałby bez
Ziemi ani Ziemia bez człowieka
w krwiobiegu materii...
A gdzież podział się pisarz?

17 459 wyświetleń
212 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!