Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

niech cię anieli wezmą za ręce

bo głowa za duża, umysł nie taki
chodzić nie będzie i życie mi złamie

bo kredyt za duży, auto nie takie
jeszcze paru facetów bym chciała

pozbyć się muszę, wyrwać to ziarno
i zapleść nogę na nogę wygodnie
...

przełażą przeze mnie jak mrówki
brudne myśli kartonowej madonny
dość....

okna ze wstydu zasłoniły się deszczem
dość....

z zimną krwią
rozpruwam brzuch martwej suce

głowa za duża, nóżki nie takie
tętno, serce, tlen, tlen, tlen....

żyje!!!!!

11 712 wyświetleń
61 tekstów
74 obserwujących
  • IceCherry

    9 July 2022, 20:20

    Jakie to smutne.
    Jedne zabijają cud życia, inne modlą się o ten cud, ratują, adoptują, kochają...
    Kobiety.

  • Eneida

    1 July 2022, 06:37

    Piękny, wzruszający wiersz.
    Pozdrawiam :)

    od IceCherry, Voyage, Hares
  • Odys syn Laertesa

    15 March 2021, 13:50

    "Nie o Mary Wagner" kiedyś napisałem... Przypomniała mi Pani tamten bezsilny gniew wymieszany z żalem... Kiedy człowiek staje się zwierzęciem i z tego powodu zabija lub jest zabijany

  • RedRose

    8 November 2020, 23:19

    Łza mi poleciała! :) pięknie!

  • Giakonika

    7 November 2020, 21:11

    Życie jest cudem. Darem.
    To, że możemy je dawać, nie daje praw, żeby je odbierać. To brak gotowości, niechęć wzięcia odpowiedzialności, popycha do grzesznych decyzji.

    Dziękuję Ci za ten wiersz.
    Ogrom smutku rozlał się po moim sercu.

  • Kenzo

    6 November 2020, 23:02

    Tomaszu, dziękuję Ci za tę piękną wypowiedź, z którą całkowicie się zgadzam. Pozdrawiam serdecznie! :)

    od Sexoh't, Malachite, brozyna
  • Bromba

    6 November 2020, 19:20

    Wielki, ciężki niewybaczalny to grzech zmarnować życie przez siebie poczęte.
    Jak głaz uciska serce matczyne do końca jej dni. Jeszcze cięższy do niego nakłaniać nieszczęsną niewiastę.
    Niechże owe kartonikowe madonny sami anieli wezmą za serce.

    od ryksza, kuloodporna, Kenzo