Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bo gdy Ty..

Bo gdy Ty umrzesz,
i tak będzie świecić słońce
padać deszcz, będzie płynęła rzeka..
Wszystko będzie takie same,
tylko Ciebie nie ma już..
nie ma kolejnego człowieka..
I zostanie po Tobie tyle wolnych miejsc,
znikniesz z listy w dzienniku
zostawisz parę brzydkich zdjęć
i krzywy podpis w starym pamiętniku..
Lecz wszystko będzie takie same
powstanie tylko nowy grób z napisem;
UMARŁA NA WIEKI WIEKÓW. AMEN
I to koniec. kolejny koniec znów..

8856 wyświetleń
113 tekstów
4 obserwujących
  • topik

    21 May 2010, 21:37

    A plusa dam. ;)

  • 18 April 2010, 01:58

    Śliczny wiersz. I tak bliski memu sercu. Najgorsze jest to, że świat nie staje w miejscu, gdy umiera ktoś bliski dla nas...od był człowiek a teraz go nie ma. A dla nas przecież się skończył świat...