Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mieć pewność

Bo chciałbyś mieć tą pewność niezłomną
że czuć tak mocno będziemy już zawsze
I wierzyć, że to, co jest między nami
trwać będzie wiecznie po dni naszych kres
Lecz nie ma miejsca gdzie pewność sprzedają
i nikt na miłość dozgonną gwarancji nie daje

Lecz jeśli jest nam przeznaczone

To razem tą drogą przejdziemy
po czas gdy szron nam włosy obieli
po kres dni w kalendarzu życia
których niewiele nam już zostanie
I wtedy dopiero, właśnie wtedy
pewność niezłomna z pewnością... nastanie

14 445 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • miramija

    3 January 2013, 17:09

    Aniu, Łukaszu, Joasiu... bardzo Wam dziękuję, że do mnie zajrzeliście... pozdrawiam serdecznie :)

  • słoneczniki

    3 January 2013, 12:50

    Warto tu zaglądać

  • skrobek

    29 December 2012, 17:58

    Istnieje coś takiego. Tak, przeznaczenie łączy ludzi na lata.
    Świetny wiersz :-)

  • Pechowa_

    29 December 2012, 10:19

    Dokładnie jeśli to przeznaczenie to wszystko jest możliwe ;)
    Piękny wiersz :)