Menu
Gildia Pióra na Patronite

błysk światła

błysk światła
zamknięte drzwi
ile lat tutaj jestem
bycie bez bytu
istota pozbawiona twarzy
pustka studni bez dna

słyszę głosy
gwar miasta wokół mnie
świadomość krzyczy
"jesteś wśród ludzi"
jednak mrok przesłania wzrok
pusty pokój pogrążony w nocy

urodziłem się dawno
a może wczoraj zaledwie
lecz nie
czuję że lata minęły bezpowrotnie
kiedyś świeciło słońce na niebie
widziałem twarze

błysk światła
i koniec ...

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!