Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

...błękit na okrętkę przyszywany
do podszewki losu
i zapomnienia czas
niedopięty jak palto
jesienne
usidlił mnie
pomiędzy
szeptem a westchnieniem,
z natchnień się nie
rozbiorę i nie odwieszę
miłości
jak niepotrzebną rzecz
naprędce
przechodząc
nad tym faktem
z obojętną miną...
błękit miłości dojrzewa we mnie
jak
subtelna materia ...
nienatrętnie ale znacząc swoją siłą
niezwyciężoną
nieusuwalne kody
uczuć...

Teksty z obrazami - ...błękit na okrętkę przyszywany
do podszewki losu
i zapomnienia czas [...] - GONYA
...błękit na okrętkę przyszywany do podszewki losu i zapomnienia czas [...] - GONYA
32 240 wyświetleń
349 tekstów
20 obserwujących
  • GONYA

    3 February 2024, 19:56

    dziękuję za nominację