Menu
Gildia Pióra na Patronite

Psy

Błąd,
Zbędny, śmieszny zatarg ot co.
Pstryczek w nos Psiakom,
Małe kundelki dużo szczekają.

Nienawistne spojrzenia,
Zawsze obserwowana,
Uwagi rzucane pod nogi,
Potykając się o nie,
Niewiele myśli.

Siła,
Popychają, szarpią,
Wbijają zębiska w kark.
Nędzarze,
Nie potrafią zapomnieć!
Przecież nic nie dzieje się bez przyczyny,
Zasłużyli!
Sami głupio poczynają...

Psiaki nie mieszają się między sobą,
Kundle szczekają coraz głośniej,
Zwracają na siebie uwagę,
Nawet nie zauważyłam, że jest ich tak wiele.

Myślę o niebie,
Chłodnym powietrzu,
Sama.
Pragnę zostać zapomniana,
Pominięta.
Zrób mi tę przyjemność,
Przestań szczekać.

10 937 wyświetleń
136 tekstów
2 obserwujących
  • wdech

    5 February 2016, 22:43

    hm
    onomatopeja psiego szczeku?
    Mieszkasz w schronisku dla psów?

  • 5 February 2016, 18:29

    Hau,hau,hau.....