Menu
Gildia Pióra na Patronite

nic

biel mojej skóry przeraża
nie pasuje mi do wnętrza
że białe ściany
nie oddają chłodu

nie wiem
skąd pochodzi mój środek
i do jakiego celu

zapomniałem ale wciąż chodzę po głowie
widzę niewidzialne
i kolor tej skóry
rani mnie w oczy

uciąłbym sobie
pogawędkę
że wyrozumiały jestem
gdy wchodzisz mi na głowę
a ja mówię
- spadaj

taka krawędź człowieka
jak ostrze noża
gdy zapach drażni nozdrza
a umysł nie chce pamiętać

14 257 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    11 January 2018, 19:07

    ano

  • giulietka

    10 January 2018, 20:01

    tak całkiem serio to masz rację
    choć wszystkich na to nabiera

  • .Rodia

    10 January 2018, 18:23

    myślę że nie ma uroku w tym odpowiednim znaczeniu

  • giulietka

    10 January 2018, 13:24

    czy ja wiem,
    to chyba zależy od uroku diabła, Marku;)

  • .Rodia

    10 January 2018, 12:22

    też mi się podoba
    zapomniałem jaki jestem wspaniały w pisaniu
    serio serio

    Rodek mnie rozbawił hehe

    nie widziałem tych komentarzy
    dziękuję

    spotkanie za rogiem to już pakt z diabłem, czy jeszcze nie Magdaleno?

  • MyArczi

    22 October 2016, 10:45

    rewelacyjny

  • giulietka

    22 October 2016, 09:48

    o jesteś!
    a jak tu pusto(!)
    rozgoszczę się w takim razie
    i poczytam
    że nie zawsze chłodne jest białe
    i nie każde białe jest chłodne
    że człowiek ma granice,
    na które mu lepiej nie nastąpić
    i że nie wszystkie środki prowadzą do celu,
    ale lepszy bez-cel niż półśrodki

    miło było Cię spotkać
    za rogiem