Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Krzyk nocy "

Biegnę ulicami (nie)znanymi
Szukam drogi do Ciebie
Przystaję tam...gdzie najciemniej
Odpoczywam - łapię tlen
Z nadzieją...że Ty znajdziesz mnie
Apetyt na życie wzmaga się
Chwilowy zawrót głowy
Nowy pomysł rodzi się
A jeśli nie chcesz znaleźć mnie
Święty Spokój potrzebny Ci jest?
Skrzydlaty Przyjaciel ten z nieba
Od ludzkich - przyziemnych spraw...
Historię ciekawą mi opowiedział
Dał do myślenia - odleciał w ciszy
Ciszy której nie było i nie ma
Krzyk nocy...którego nikt nie słyszy
Samochody...autobusy pędzą po ulicy
Karetka się spóźnia minuty trzy
Zamknięte drzwi do serca ludzkiego
Stracona szansa - nic nie przywróci życia
Życia człowieczego -

01.03.2021
02:22

281 873 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących